Derek Ogilvie: 'Ik heb nog nooit gelogen'

  • Geplaatst: Dinsdag 27 juni
Door: Televizier.nl

INFORMATIEF Het lijkt een wat overmoedige uitspraak, maar medium Derek Ogilvie zegt het in een interview met Trouw toch echt: „Ik heb nog nooit gelogen.”

Een Brits onderzoek uit 2013 toont aan dat mannen gemiddeld drie keer per dag liegen, zo'n 1000 keer per jaar. Derek Ogilvie is 52 jaar oud. Dus stel dat hij op zijn derde begon met praten, dan zou hij normaal gesproken 50.000 leugens verder zijn. 

Ontmaskerd

Toch beweert het medium glashard dat hij zich nooit schuldig heeft gemaakt aan een onwaarheid. Dat zegt hij naar aanleiding van een uitzending van Rambam waarin hij werd 'ontmaskerd'. Ogilvie verklaart in Trouw dat de producent van het programma hem na afloop belde om zijn excuses te maken voor de 'belabberde uitzending'.

Lees ook: Derk Ogilvie was niet de enige beroemdheid die het zwaar te verduren kreeg in Rambam

Rambam

Ogilvie werd in Rambam als oplichter neergezet toen hij tijdens zijn theatershow zei contact te hebben met de geest van de overleden opa van programmamaakster Linda Hakeboon. Knap werk omdat Linda's grootvader springlevend was. Maar volgens de Schot zat het helemaal anders. „De programmamaakster zat tijdens de reading achter een vrouw die ook voortdurend haar hand opstak, ze zaten allebei op een flinke afstand van mij vandaan: ik zag wel degelijk een geest, maar ik had kennelijk niet begrepen voor wie hij was gekomen.” Hij vervolgt met de woorden: „Ik ben geen oplichter. Ik ben geen leugenaar. Sterker nog: ik heb nog nooit gelogen.” Maar gezien de aard van de mens, moet dat wel een leugen zijn.

119.000 euro

Ogilvie is op dit moment verwikkeld in een juridische strijd met RTL. Hij wil veel euro's terug van de zender. Het gaat om servicekosten behorende bij de heaterkaartjes van de shows van Ogilvie.Reageren op dit artikel