Desperado: Antonio Banderas als schietende gitarist(1995)

  • 14 september 2018, 22:25 - 00:37 uur
  • RTL 7

ACTIE

Een man met een gitaarkoffer sjokt een bar binnen. Hij vertelt de barman dat hij een rondreizende muzikant is en vraagt of hij voor geld een mopje mag spelen. Dan gaat de koffer open en bljkt er helemaal geen gitaar in te zitten.

De gitaarkoffer van El Mariachi is tot de nok toe gevuld met wapens.

Desperado

El Mariachi (Antonio Banderas) is in Desperado een man met een missie. Hij wil wraak nemen op Bucho (Joaquim De Almeida) de drugsbaron die zijn geliefde heeft vermoord. 

El Mariachi trekt van dorp naar dorp, op zoek naar Bucho. Onderweg ruimt hij al het criminele tuig dat hij tegenkomt uit de weg met zijn gitaarkoffer vol wapens.

In het stadje waar Bucho de scepter zwaait, kan de muzikant op weinig medewerking rekenen. Alleen Carolina (Salma Hayek), die de plaatselijke boekwinkel runt, durft tegen de drugsbaron en zijn mannen in te gaan.

Remake

Met Desperado maakte regisseur Robert Rodriguez een remake van zijn debuutfilm El mariachi. In 1992 maakte hij die film met een budget van slechts 7.000 dollar. Voor Desperado had hij iets meer geld tot zijn beschikking: hij kreeg van productiemaatschappij Columbia Pictures zeven miljoen dollar om de film te maken.

Hij besteedde die extra centen vooral aan de actiescčnes. Die zijn in deze film dan ook een stuk gelikter en spectaculairder dan in zijn voorganger.


  • Regisseur: Robert Rodriquez
  • Acteurs: Antonio Banderas, Salma Hayek, Joaquim de Almeida, Cheech Marin, Steve Buscemi

Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag