Dicte: Van speurder naar verdachte(2014)

  • 10 februari 2018, 23:35 - 00:57 uur
  • NPO 2

MISDAADSERIE Een vrouw wordt dood aangetroffen. Ze blijkt te zijn vermoord met het pistool van Wagner, die in het geniep een relatie met haar had. De rechercheur is nu zelf verdachte in een moordzaak. Dicte duikt in de zaak.

Wagner heeft zich in Dicte flink de nesten gewerkt. Hij heeft een affaire met een beeldschone donkere dame, maar deze Grace (Tanya Moodie) is wel verdachte in een diamantsmokkelzaak. Criminelen zijn dit te weten gekomen en Grace wordt doodgeschoten, met Wagners pistool nog wel. En dan worden er ook nog eens diamanten in zijn auto aangetroffen.

Hoofdverdachte

De rechercheur is voor de verandering daarom zelf hoofdverdachte in de zaak, maar gelukkig is Dicte (Iben Hjelje) er nog. De misdaadjournaliste verdiept zich in de moord en moet de regels overtreden om te voorkomen dat Wagner achter slot en grendel belandt. En dat terwijl ze ook op privégebied veel aan haar hoofd heeft. Zowel de relatie met haar moeder als die met haar dochter heeft haar aandacht nodig.

Dicte

Dicte is een verslaggever die aan het begin van de serie met haar tienerdochter naar haar geboortestad Aarhus is verhuisd. Haar expertisegebied is de misdaad, maar ze beperkt zich niet tot het schrijven erover. Ze probeert geregeld ook zaken op te lossen. Dit tot wanhoop van John Wagner, rechercheur in de deense stad.


  • Acteurs: Iben Hjejle, Lars Brygmann, Emilie Kruse
  • Seizoen: 2
  • Aflevering: 5/5 Rechten en plichten

Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag