Dit zijn de winnaars van de Golden Globes 2018

  • Geplaatst: Maandag 8 januari
Door: Televizier.nl

AMUSEMENT De jaarlijkse Golden Globes zijn uitgereikt. De 75 ste uitreiking van de beste films en televisieseries stond in het teken van de MeToo-discussie. Oprah Winfrey kreeg zelfs tweemaal een staande ovatie tijdens haar speech over mannen die hun macht misbruiken: “hun tijd is voorbij.”

De Golden Globes 2018 gaat de boeken in als de uitreiking waarbij vrijwel heel Hollywood in het zwart gekleed was. De reden voor de kledingkeuze: het verzet tegen machtsmisbruik en seksuele intimidatie. Ook kwam de MeToo-discussie meerdere keren aan bod in speeches van onder meer Natalie Portman, Nicole Kidman en Oprah Winfrey. De presentatie van het gala was in handen van Seth Meyers die de discussie niet schuwde.

De filmprijzen           

De prijs voor beste film in de categorie Drama ging naar Three Billboards Outside Ebbing, Missouri. In de categorie Musical of komedie is Lady Bird verkozen tot beste film van 2017. De titel voor beste animatiefilm ging naar Disney- Pixar’s Coco.

James Franco ging met de prijs voor beste acteur in een musical- of komediefilm naar huis voor zijn rol in The Disaster artist. Saoirse Ronan (Lady Bird) is gekozen tot beste actrice in deze categorie.

Gary Oldman won de prijs voor beste acteur in een dramafilm voor zijn rol in Darkest Hour.Three Billboards Outside Ebbing, Missouri- actrice Frances McDormand is de beste actrice in deze categorie.

De prijs voor beste regisseur is gewonnen door Guillermo del Toro voor The shape of water.

De televisieprijzen

De beste televisieserie in de categorie drama is The Handmaid’s Tale. In de categorie musical of komedie is The Marvelous Mrs. Maisel gekroond tot beste tv-serie van 2017. De prijs voor beste miniserie ging naar Big Little Lies.

De prijs voor beste actrice in een dramaserie gaat naar Elizabeth Moss (The Handmaid’s Tale). De beste acteur in deze categorie is Sterling K. Brown (This Is Us).

Rachel Brosnahan (The Marvelous Mrs. Maisel) is gekozen tot beste actrice in een televisieserie in de categorie musical of komedie. Aziz Anzari (Master of None) is de beste acteur in deze categorie.

Ewan McGregor (Fargo) won de prijs voor beste acteur in een miniserie. De award voor beste actrice in een miniserie ging naar Nicole Kidman voor haar rol in Big Little Lies.

The Crown

The Crown, die vijf keer genomineerd was, viel dit jaar niet in de prijzen bij de Golden Globes. De serie won vorig jaar nog de award voor beste dramaserie. Ook hoofdrolspeelster Claire Foy bleef met lege handen achter.

Lees ook: dit zijn volgens ons de beste series van 2017Reageren op dit artikel