Divorce

SERIE Linda de Mol heeft weinig flops op haar naam staan. Vrijwel alles waar ze bij betrokken is, is een succes. Haar eigen tijdschrift LINDA., Ik hou van Holland, Gooische vrouwen en ook de door haar bedachte dramaserie Divorce. De serie trekt gemiddeld rond de twee miljoen kijkers. De mannelijke tegenhanger van Gooische vrouwen gaat over drie gescheiden mannen die samenwonen in een luxe villa.

Makelaar Boudewijn (Jeroen Spitzenberger) is een charmante man met een vlotte babbel. Als hij voor de zoveelste keer vreemdgaat, wijst zijn vrouw Sophie (Chantal Janzen) hem de deur. Daarnaast is er Joris. Joris (Waldemar Torenstra) heeft al sinds de middelbare school een relatie met Joyce (Katja Herbers). Ze willen graag een kindje en proberen hun droom te verwezenlijken met IVF. Maar door al die hormoonbehandelingen herkent Joris Joyce niet meer terug: hij wil van haar scheiden. Tot slot is er David (Dirk Zeelenberg), een mollige goedzak. Ook hij ligt in scheiding, want zijn vrouw Tamar (Carly Wijs) is teleurgesteld in hem. De drie mannen besluiten met z’n drieën in een luxe villa te gaan wonen.

Gescheiden mannen
Linda komt op het idee als ze tijdens de laatste draaidagen van Gooische vrouwen opnames hebben in een villa waar op dat moment drie gescheiden mannen wonen. De serie is in eerste instantie bedoeld voor Nederland 3, maar RTL 4 koopt de serie uiteindelijk aan.

'Haarlemse mannen'
De serie speelt zich af in Haarlem. De werktitel van de serie luidt dan ook ‘Haarlemse mannen’. Will Koopman is verantwoordelijk voor de regie. Zij regisseerde eerder Gooische Vrouwen en de bioscoopfilm Terug naar de kust, waar Linda de Mol ook al een hoofdrol in speelde. Linda speelt in Divorce de rol van cardiologe Desiree Severijn.