Drama tijdens Volvo Ocean Race in Andere tijden sport(2018)

  • 14 januari 2018, 22:00 - 23:00 uur
  • NPO 1
Kijk nu

DOCUMENTAIRESERIE Tijdens de Volvo Ocean Race 2006 sloeg zeezeiler Hans Horrevoets tijdens een zware storm overboord. Reanimatie mocht niet meer baten. Hans liet zijn vijf maanden zwangere vriendin Petra en hun dochtertje Bobby achter. Andere tijden sport reconstrueert het drama.

In 2006 eiste de zwaarste zeilwedstrijd ter wereld, de Volvo Ocean Race, het leven van zeezeiler Hans Horrevoets. Andere tijden sport reconstrueert de gebeurtenissen rond het fatale ongeval op de Atlantische Oceaan.

Jongerenboot

Horrevoets zou helemaal niet meegaan met de ABN AMRO 2, maar toen iemand uitviel werd een beroep op hem gedaan. Hij stelde als voorwaarde dat zijn vriendin Petra en hun dochtertje Bobby tijdens de negen maanden durende race naar de tussenstops zouden komen. Aanvankelijk liep alles op rolletjes. De 'jongerenboot' van ABN AMRO 2, met Horrevoets als ervaren rot, deed het verrassend goed. In de zevende etappe, van New York naar Portsmouth, ging het echter mis. De zeiler sloeg overboord. Hij overleefde het ongeluk niet.

Hans Horrevoets

Petra, toen vijf maanden zwanger van een tweede kindje, bleef achter met hun dochter Bobby. Tegenwoordig doet Bobby ook aan wedstrijdzeilen. "Dat was wennen”, zei Petra bij de perspresentatie van de documentaire. "Maar hoe mooi is het dat ze de passie van haar vader begrijpt." Niet alleen Petra blikt terug in deze Andere tijden sport. Ook de zeilers die bij het ongeluk aanwezig waren en Roy Heiner, sportief directeur van de Nederlandse ploeg en vriend van Hans Horrevoets, komen aan het woord.

  • Seizoen: 2018
  • Aflevering: 2/5 Man overboord: De tragische dood van zeezeiler Hans Horrevoets

Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag