Een echte moord in The murder detectives(2015)

  • 12 oktober 2017, 22:45 - 23:50 uur
  • NPO 3

DOCUMENTAIRESERIE Niemand snapt in eerste instantie waarom de 19-jarige Nicholas Robinson moest sterven. De tiener werd neergestoken in een slechte wijk in het Britse Bristol. De driedelige documentaireserie The murder detectives volgt het moordonderzoek. Donderdag zendt BNNVARA het eerste deel uit.

The murder detectives gaat over de moord op een 19-jarige jongen uit Bristol die in eerste instantie een keurig leven lijkt te leiden. Dan wordt hij neergestoken. Wie zou hem willen vermoorden en waarom? Was hij wel zo onschuldig als hij zich voordeed? Deze vragen worden in het eerste deel van de documentaireserie beantwoord. 

Laatste woorden

De documentaire opent met het telefoontje met het alarmnummer van de politie. "Ik heb heel ernstige steekwonden", blijken Nicholas' laatste woorden te zijn. De makers volgen onder anderen rechercheur Andy Bevan tijdens zijn onderzoek naar de zaak. Ook komen de ouders en het vriendinnetje van het slachtoffer aan het woord. 

BAFTA

Op het eerste gezicht lijkt The murder detectives op de zoveelste politiedramaserie, maar dat is de reeks zeker niet. Alles is echt, van de zaak tot de agenten die hem onderzoeken. Anderhalf jaar lang volgden de makers de rechercheurs die de – ogenschijnlijk zinloze – moord op een 19-jarige jongen in de Engelse stad Bristol onderzochten. Het resultaat maakte indruk op veel kijkers en op de critici: de reeks kreeg goede recensies, en won de belangrijke Britse tv-prijs BAFTA voor beste documentairereeks.


  • Regisseur: Dave Nath
  • Seizoen: 1

Reageren op dit artikel
Meer video's van Zondag met Lubach