Een eerbetoon aan Scarponi

  • 16 mei 2018, 12:53 - 13:18 uur
  • Eurosport 1

VERSLAG De elfde rit van deze Giro is 156 kilometer lang en gaat van Assisi naar Osimo, via Filottrano. Een eerbetoon aan coureur Michele Scarponi, die er vorig jaar tijdens een trainingsongeluk om het leven kwam.

Assisi-Osimo, luidt het 156 kilometer lange traject van de elfde Giro-etappe. Onderweg: veel heuvels en de finish belooft spektakel: de lijn is getrokken bovenaan een venijnig klimmetje en in de slotfase liggen ook nog eens kasseien. Voor sommige renners krijgt de rit halverwege een emotionele lading: dan leidt de route door Filottrano, laatste woonplaats van Michele Scarponi. De Italiaanse klassementsrenner werd een jaar geleden tijdens een trainingsrit door zijn dorp aangereden door een bestelbus. Hij overleefde het niet. De oud-Girorenner (in 2011) maakte destijds deel uit van de Astana-ploeg, met onder meer o.a. Tanel Kangert, Luis Leon Sanchez en Miguel Angel Lopez. Ook Emirates-renner Fabio Aru reed toen nog voor de ploeg uit Kazachstan.

Dumoulin

De Giro is de eerste grote wielerronde van het jaar en de koers begint ditmaal voor het eerst buiten Europa. Voordat het peloton door de laars raast, is het eerst drie dagen koers in IsraŽl. Daarna volgt de oversteek naar SiciliŽ, waarna het langzaam noordwaarts gaat. Het zwaartepunt van de ronde ligt in de slotweek, met etappes in de Alpen en de Dolomieten. Tourwinnaar Chris Froome en titelverdediger Tom Dumoulin gelden als de grootste kanshebbers.

  • Aflevering: Giro d'Italia

Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag