Een eigen chambres d'hôtes in Ik vertrek(2014)

  • 13 januari 2018, 21:40 - 22:30 uur
  • NPO 1
Kijk nu

REALITYPROGRAMMA Zonder kennis van de Franse taal en niet gehinderd door enige horecaervaring beginnen Loes en Bart in Ik vertrek een chambres d'hôtes met minicamping in het Franse plaatsje Rezay. En niet te vergeten: ze hebben nog nooit gekampeerd.

Het emigratieavontuur van bankmedewerkers Loes (46) en Bart (46) uit Waalwijk klinkt als het klassieke Ik vertrek-verhaal. Zonder kennis van de Franse taal en niet gehinderd door enige horecaervaring beginnen ze een chambres d'hôtes met minicamping in het Franse plaatsje Rezay. En niet te vergeten: ze hebben nog nooit gekampeerd. Gelukkig houden ze van een uitdaging en daarom durven ze het aan.

Leerachterstand

Ook Amber - de vijftienjarige dochter van Loes - gaat mee naar Frankrijk. Omdat Amber een leerachterstand heeft en moeilijk contact maakt, is de emigratie voor haar het meest ingrijpend. Voordat Loes en Bart hun eerste gasten kunnen ontvangen, wacht hen een grote verbouwing én de aanleg van de camping. Al met al verloopt het avontuur minder romantisch dan gehoopt.

Grote zorgen

Het begint al als Loes besluit toch nog even in Nederland te blijven. Omdat ze de stap erg groot vindt, zegt ze haar baan nog niet op. Dit betekent dat de ingrijpende verbouwing voor Barts rekening komt. De werkzaamheden vallen Bart zwaar en dan kunnen ze ook nog eens niet samen zijn. Vanuit Nederland merkt Loes hoe Bart er bijna aan onderdoor gaat en daardoor maakt ze zich grote zorgen. Kunnen de drie hun droom wel verwezenlijken? In het Brabants Dagblad vertelde Loes dat ze de uitzending over hun emigratie zelf nog niet hebben gezien. "Dat wordt ook voor ons een grote verrassing. Heel spannend."

  • Aflevering: 9/10 Fam. van Iersel, Frankrijk

Reageren op dit artikel