Een flink eind fietsen door Turkije

  • 13 oktober 2017, 13:59 - 16:00 uur
  • Eurosport 1

VERSLAG Marmaris-Selçuk, dat is het traject dat de deelnemers aan de Ronde van Turkije op de vierde dag van het evenement voor de kiezen krijgen. Met 206 kilometer is het samen met rit twee de langste etappe van deze rittenkoers.

Een lekkere rit voor de avonturiers in het peloton in de Ronde van Turkije. Op de 206 kilometer tussen Marmaris en Selçuk liggen een paar stevige klimmetjes en de finish is bergop. Een van de mannen om in de gaten te houden is Diego Ulissi. Deze Italiaan liet zich dit seizoen al geregeld vooraan in de koers zien en is zo laat in het jaar nog in topvorm.

Diego Ulissi

Eerder deze herfst won hij de Grote Prijs van Montreal, een grote eendagswedstrijd in Canada. Verder eindigde hij in de Tour de France in de top 40, en in de jaren ervoor won hij in totaal zes etappes in de Giro d'Italia. Andere mannen die we in deze rit kunnen verwachten zijn Jarlinson Pantano en zijn Trek-Segafredo-ploeggenoot Edward Theuns, die klimmetjes als in deze rit allebei goed kunnen verteren.

Ronde van Turkije

Het was altijd vaste prik in het voorjaar: de wielrenners reden voor de Ronde van Turkije een weekje langs de Turkse Rivièra. Maar dit jaar rommelde het in de lente behoorlijk in het land vanwege een referendum over de uitbreiding van de presidentiële bevoegdheden. Ook waren er aanslagen van IS en Koerdische organisaties. Verder werd de wedstrijd in dezelfde week gereden als de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik en stonden er geen punten op de wereldranglijst op het spel. Het resultaat: weinig wielerploegen hadden zin om een team naar het land af te vaardigen. De wedstrijd werd daarom verplaatst naar het najaar.

  • Aflevering: Ronde van Turkije

Reageren op dit artikel