Een halve eeuw Boem Boem Becker

Kijk nu

NET GEMIST Een van de grootste sporthelden uit de Duitse geschiedenis vierde vorige maand zijn vijftigste verjaardag. Boris Becker grijpt de gelegenheid aan om terug te blikken op zijn leven tot nu toe. “Dat mag als man op deze leeftijd voor het eerst”, zegt hij in de Netflix-documentaire Boris Becker: Der Spieler.

Het leven van Becker is wel een terugblik waard. Natuurlijk vanwege zijn sportieve prestaties: de rossige Duitser was in 1985 de jongste speler ooit die Wimbledon wist te winnen. Voor de snelle rekenaars: inderdaad, Boem Boem Becker was toen pas zeventien jaar oud. Het bleef niet bij die ene overwinning, meer dan tien jaar stond hij aan de top van het mondiale tennis.

Slippertje

Becker spreekt niet alleen vanwege zijn sportieve prestaties tot de verbeelding. Dat geldt ook voor zijn breed uitgemeten privéleven. Becker maakte in 1999 een slippertje met een Russisch model, in de bezemkast van een restaurant zoals het hardnekkige gerucht ging (het bleek later overigens op de trap tussen de toiletten te zijn gebeurd).

Roerige jaren

Het model raakte zwanger, beviel van een kindje en een DNA-test wees uit dat Becker de vader was. Het kostte de tennisser zijn huwelijk. Over zijn roerige jaren zegt hij in de documentaire: "Ik heb veel bereikt, en daar betaal je een prijs voor. Ik leefde in de spotlights." Inmiddels is Boris al weer enige tijd gelukkig met zijn Sharlely, een Nederlands model.

Documentairemakers liepen een jaar met de tennislegende mee. De documentaire Boris Becker: Der Spieler is vanaf nu te zien op Netflix.Reageren op dit artikel