Een rituele slachting in het bos

Kijk nu

NET GEMIST Brekende takken, verdachte schaduwen en onheilspellende tekens: het woud waar vier vrienden doorheen lopen, belooft niet veel goeds. Is er sprake van een bovennatuurlijk kwaad dat hen op de hielen zit?

Vier vrienden gaan in The Ritual op wandelvakantie door Scandinavië om samen een tragische gebeurtenis te verwerken. Als een van hen door zijn enkel zakt, besluiten ze een korte route te nemen. Die leidt door een bos. Maar daar is iets goed mis, blijkt al snel.

Onheil

Aanvankelijk zijn er slechts vage aanwijzingen dat er iets loos is tussen de bomen. Wat in het schors gekerfde tekens, een bloederig beest in een boom en her en der een krakende tak, dat is het wel. Toch bezorgt het enkele van de vier vrienden een onbestemd gevoel van onheil.

Dat blijkt niet ten onrechte: de eerste overnachting in het bos jaagt de vier de stuipen op het lijf en daarmee is de ellende pas begonnen. Slagen ze erin om desondanks de bosrand heelhuids te bereiken?

Downtown Abbey

Robert James-Collier neemt de rol van Hutch voor zijn rekening. Hij is voornamelijk bekend van zijn werk in Downton Abbey, waarin hij de rol van Thomas Barrow speelde. Voor de horrorfilm moet hij wel even uit een heel ander vaatje tappen. 

Vanaf 9 februari op NetflixReageren op dit artikel

Tips voor vandaag