Een stuiptrekkende patiŽnt

  • 14 september 2018, 22:12 - 23:09 uur
  • RTL 8
Kijk nu

DRAMASERIE House krijgt te maken met een jongeman die op zijn werk is flauwgevallen. Later krijgt zijn patiŽnt bloedingen en stuiptrekkingen. Een knorrige House buigt zich over de zaak, maar krijgt ontzettende last van zijn schouder.

Dokter House zet zijn tanden in een ingewikkelde zaak. Hij krijgt te maken met een jongeman die is ingestort op zijn werk. Later krijgt hij stuiptrekkingen en bloedingen. Wat is er met hem aan de hand? RTL 8 herhaalt op dit moment het derde seizoen van de serie House. Er kwamen maar liefst acht reeksen, waarin Hugh Laurie schitterde als het knorrige titelpersonage. De Brit brak dankzij de reeks door in de VS en werd ook daar een grote ster. Uiteindelijk betaalden de producenten hem maar liefst een kwart miljoen dollar per aflevering. Toen House ter ziele was, kon de hoofdrolspeler ook rustig aan doen. Laurie stortte zich op zijn andere grote liefde: de jazz. Hij nam twee albums op en gaf diverse optredens. Later ging hij weer acteren, in de politieke serie Veep.

Geniale knorrepot

House wordt verteld vanuit het perspectief van Dr. Gregory House (Hugh Laurie), een†geniale knorrepot. Hij geeft leiding aan een team in het PrincetonPlainsboro Teaching Hospital in New Jersey. Dat gaat niet van een leien dakje, want House ligt regelmatig in de clinch met zijn personeel en zijn eigen baas, Dr. Lisa Cuddy. House was zowel in de VS als in Nederland een groot succes en stopte na acht seizoenen.

  • Seizoen: 3
  • Aflevering: 8/24 Whac-a-mole

Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag