EenVandaag (2017)

  • 7 december 2017, 01:30 - 02:00 uur
  • NPO 1
Kijk nu

ACTUALITEITEN Nieuws en achtergronden uit binnen- en buitenland. Via het EenVandaag Opiniepanel kunnen 50.000 leden hun stem laten horen en reageren op actuele thema's. De presentatie is in handen van Jojanneke van den Berge, Suzanne Bosman, Pieter Jan Hagens en Bas van Werven. Een journalistiek platform op televisie, radio en internet.

Met in deze uitzending:

* Actievoerende docenten vormen vakbond
De actievoerende basisschooldocenten van PO in actie beginnen een vakbond. "Een grote stap en een blijk van teleurstelling in de huidige vakbonden," zegt hoogleraar arbeidsmarkt Ton Wilthagen. Maar hij waarschuwt de actiegroep ook: "er is een kans dat je ook ingekapseld' wordt."

* 'BAM was gewaarschuwd voor bouwfouten parkeergarage'
Bouwonderneming BAM was al twee maanden vr het instorten van de parkeergarage bij Eindhoven Airport gewaarschuwd voor mogelijke bouwfouten. Onderaannemers zeggen tegen actualiteitenprogramma EenVandaag al in maart hun zorgen over grote scheuren en het doorbuigen van de parkeerdekken aangekaart te hebben. Volgens constructie-expert Jan Font Freide van ingenieursbureau Royal HaskoningDHV had het gebouw direct moeten worden ontruimd. Het bureau bestudeerde op verzoek van EenVandaag de onderzoeksrapporten en fotos gemaakt tijdens de bouw. Volgens Font Freide waren de scheuren en doorbuigingen duidelijke aanwijzingen dat het gebouw kon gaan bezwijken en hebben bouwvakkers al die tijd grote risico's gelopen.


  • Bijzonderheden: Teletekst ondertiteld, Herhaling, HD 1080i

Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag