EenVandaag (2018)

  • 12 oktober 2018, 18:15 - 18:35 uur
  • NPO 1
Kijk nu

ACTUALITEITEN Nieuws en achtergronden uit binnen- en buitenland. Via het EenVandaag Opiniepanel kunnen 50.000 leden hun stem laten horen en reageren op actuele thema's. De presentatie is in handen van Jojanneke van den Berge, Suzanne Bosman, Pieter Jan Hagens en Bas van Werven. Een journalistiek platform op televisie, radio en internet.

Met in deze uitzending:

* Britten niet blij met nieuwe 'Royal Wedding'
Een paar maanden na de koninklijke bruiloft van de Britse prins Harry en zijn Meghan Markle staat het Verenigd Koninkrijk opnieuw in het teken van een 'royal wedding'. Eentje die niet onder doet voor die van Harry en Meghan. Britse media raken er niet over uitgepraat, want de kosten liepen volgens sommigen wel wat hoog op.

* Neelie Kroes stopt samenwerking met omstreden kroonprins Saoedi-ArabiŽ
Neelie Kroes heeft zich teruggetrokken als lid van de adviesraad van een prestigeproject van de Saoedische kroonprins Mohammad Bin Salman. Reden is de mogelijke betrokkenheid van de kroonprins bij de verdwijning van een kritische journalist.

* Ruzie om genetische test bij borstkankerbehandeling
Een genetische test voor borstkankerpatiŽnten verdeelt oncologen en het Zorginstituut tot op het bot. Het Zorginstituut heeft niet genoeg vertrouwen in de zogenoemde MammaPrint en vreest dat een beslissing gebaseerd op deze test tot extra sterfgevallen kan leiden. Het instituut wil de test daarom niet opnemen in het basispakket van de zorgverzekeraars. Oncologen en patiŽntenverenigingen protesteren.


  • Bijzonderheden: Teletekst ondertiteld, HD 1080i
  • Presentator: Jaap Jongbloed

Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag