Eerste olympische schaatsdag(2018)

  • 10 februari 2018, 11:45 - 12:45 uur
  • NPO 1
Kijk nu

RECHTSTREEKS VERSLAG Op deze eerste schaatsdag staat de 3000 meter voor vrouwen op het programma. De strijd zal vooral gaan tussen Ireen Wüst en Antoinette de Jong, de grote favorieten op deze afstand. Ook Carlijn Achtereekte doet mee.

Voor de Nederlandse schaatsers gaan de Winterspelen nu echt beginnen. Waren zij vier jaar geleden in Sotsji nog heer en meester op het ijs met een record van 24 medailles, dit toernooi lijkt een stuk spannender te gaan worden.

Ireen Wüst

Toch is de kans groot dat we op deze eerste schaatsdag al een of meerdere medailles gaan pakken, want de 3000 meter voor de vrouwen staat op het programma. Daarbij zijn alle ogen gericht op Ireen Wüst, die vanzelfsprekend haar olympische titel wil prolongeren. Maar haar voorbereiding liep het afgelopen jaar bepaald niet op rolletjes. Zowel op de NK afstanden als het olympisch kwalificatietoernooi werd ze geklopt door Antoinette de Jong. Zij is dan ook de grote favoriet. Carlijn Achtereekte maakt haar olympisch debuut.

Succesvolle Wüst

Ook ex-schaatsers Mark Tuitert en Erben Wennemars voorspellen dat De Jong deze afstand gaat winnen. "Antoinette is een beetje de nieuwe Ireen Wüst. Een jonge meid, die in dezelfde ploeg als Ireen zit", zei Wennemars in december in De wereld draait door. "En Ireen is op dit moment niet in topvorm. Maar je mag twee mensen nooit afschrijven: Sven Kramer en Ireen Wüst. Die komen altijd terug. Onder hoge druk bij belangrijkste wedstrijden staan ze er altijd. Ireen is niet voor niets de succesvolste Nederlandse olympiër aller tijden. Zij gaat sowieso met medailles thuiskomen, maar dan zilver en brons."


Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag