Eerste verlies Michael van Gerwen in Premier League of Darts

Kijk nu

SPORT Michael van Gerwen heeft zijn eerste nederlaag geleden in de Premier League of Darts. De Nederlandse nummer één van de wereld verloor in de tweede speelronde van Peter Wright.

De Schot Peter Wright, nummer twee van de wereld, nam al vroeg in de partij een voorsprong en hield die vast: 7-5. Van Gerwen knokte zich nog terug in de wedstrijd op 5-4 na een finish van 170, maar de Brabander miste in Cardiff te veel pijlen op de dubbels en kon Wright niet meer bijhalen.

Wereldkampioen

Ook wereldkampioen Rob Cross leed een nederlaag. De Engelsman won vorige maand nog het wereldkampioenschap, maar lijkt die vorm niet mee te hebben genomen naar de Premier League. Hij werd met 7-1 afgedroogd door Simon Whitlock. Vorige week was Michael van Gerwen al met 7-2 te sterk voor Cross.

Raymond van Barneveld

Raymond van Barneveld boekte zijn eerste zege in de Premier League. De Hagenaar won in een spannende partij met 7-5 van de Oostenrijker Mensur Suljovic. 'Barney' had een week eerder gelijkgespeeld tegen Daryl Gurney.Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag