Eigenzinnige Sparks-broers in Top 2000: The Untold Stories(2017)

  • 7 december 2017, 22:25 - 22:55 uur
  • NPO 3
Kijk nu

MUZIEKPROGRAMMA Ron en Russell Mael scoorden onder de naam Sparks in 1972 een enorme hit met 'This town ain't big enough for both of us'. Twee jaar geleden verrasten de broers door als FFS een album op te nemen met de band Franz Ferdinand.

Het geschiedenisboek van de popmuziek staat bol van de prachtige verhalen, zo blijkt elk jaar in de Top 2000. In Top 2000: The Untold Stories komen elke week weer een paar fraaie langs. Deze week is er bijvoorbeeld aandacht voor de skaband Madness, de Canadese zanger Gino Vannelli en het Californische duo Sparks.

Sparks

Al sinds begin jaren 70 trakteren de broers Ron en Russell Mael hun fans op eigenzinnige muziek, met als bekendste nummer 'This town ain't big enough for both of us'. Daarna bleven de echt grote hits uit, al ging Sparks stug door met het maken van albums, voor hun trouwe fans. Twee jaar geleden verrasten de Maels met een bijzonder samenwerkingsverband. Samen met de Schotse band Franz Ferdinand brachten ze onder de naam FFS een gelijknamig album uit.

Top 2000

Sinds 1999 zendt NPO Radio 2 van Eerste Kerstdag tot en met oudjaarsavond non-stop de Top 2000 uit. Het publiek stelt elk jaar de lijst samen. Meestal eindigt Queen op de eerste plek met 'Bohemian rhapsody'. Hoewel het ooit als eenmalig initiatief was bedoeld, is de Top 2000 uitgegroeid tot een van de grootste radio- en muziekevenementen van Nederland. Met jaarlijks ongeveer tien miljoen luisteraars en kijkers. De radio-uitzending kent inmiddels verschillende spin-offs, zoals op televisie de Top 2000 Quiz en Top 2000 A Gogo. Vorig jaar is daar Top 2000: The Untold Stories bij gekomen.

  • Seizoen: 2

Reageren op dit artikel
Meer video's van Zondag met Lubach

Tips voor vandaag