EK voetbal: ItaliŽ tegen Rusland

  • 17 juli 2017, 17:48 - 20:00 uur
  • Eurosport 1
Kijk nu

RECHTSTREEKS VERSLAG/VERSLAG Ook voor de speelsters uit Italië en Rusland begint het EK voetbal. In Rotterdam spelen zij hun eerste groepswedstrijd. Rusland kwam op een EK nooit verder dan de kwartfinales. De Italiaanse vrouwen pakten twee keer zilver.

Italië en Rusland spelen in het Sparta stadion in Rotterdam hun eerste groepswedstrijd van dit EK voetbal voor vrouwen. Beide landen hebben het niet getroffen met de loting. Zij zijn namelijk ingedeeld in poule B, samen met Duitsland en Zweden. Duitsland is de titelverdediger én regerend olympisch kampioen. Zweden is de verliezend finalist van de laatste Olympische Spelen.

Zware kluif

Gezien de sterke tegenstanders lijkt het bereiken van de volgende ronde een zware kluif voor de Italiaanse en Russische speelsters. Willen ze überhaupt zicht houden op de knock-outfase, dan moeten ze deze eerste wedstrijd toch eigenlijk wel winnen. Gezien de onderlinge resultaten lijkt Italië licht favoriet. Van de laatste vijf duels wonnen de Azzurre er drie en de Russische vrouwen twee.

EK voetbal

Voor het eerst in de historie is Nederland gastheer van het EK voetbal voor vrouwen. Titelverdediger Duitsland is ook dit jaar weer de grote favoriet. De Duitse dames wonnen de vorige zes edities en gaan nu dus voor hun zevende titel op rij. Concurrentie krijgen ze onder meer van Frankrijk en Noorwegen. De thuisspelende OranjeLeeuwinnen zijn de outsiders op dit EK. In 2009 deed Nederland voor het eerst mee aan het EK voor vrouwen. Oranje bereikte meteen de halve finales. Vier jaar later liep het toernooi uit op een deceptie: de groepsfase was het eindstation.

  • Aflevering: Europees kampioenschap vrouwen (Nederland)

Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag