Ellie in een spannende achtervolging

  • 13 maart 2018, 21:25 - 22:20 uur
  • NPO 1

REALITYPROGRAMMA Ellie is in Albanië. Met haar Albanese collega’s patrouilleert ze langs de grens met Kosovo, een gebied waar veel mensensmokkelaars actief zijn. Ze belandt in een achtervolging. Ook is ze een dag verkeersagent.

Albanië vormt dit keer het decor voor Ellie op patrouille. Met haar Albanese collega’s patrouilleert ze langs de grens met Kosovo, een gebied waar veel mensensmokkelaars actief zijn. Daar belandt ze in een achtervolging. Verder traint ze mee met een speciale eenheid en probeert ze in de hoofdstad Tirana het hoofd koel te houden als verkeersagent. Niet alleen Ellie komt regelmatig in benarde situaties terecht. Ook voor cameraman Joep Venmans en geluidsman Maarten Tielemans is het flink aanpoten. Ellie: “Ze moeten constant op hun qui-vive zijn. Gelukkig zijn ze zeer ervaren. Beiden hebben voor Spoorloos en Vermist heel veel in het buitenland gedraaid. Die twee zijn echt een tandem. Mijn naam hangt aan dit programma, maar dit is echt een teamprestatie.”

Kordaat

Ellie Lust verwierf bekendheid als politiewoordvoerder in Opsporing verzocht, maar werd pas echt een BN’er door haar deelname aan Wie is de mol?. Daar viel ze op door haar kordate en gestructureerde optreden en natuurlijk door het introduceren van de term ‘etherdiscipline’. Op deelnames aan quizzen en spelshows zat ze daarna niet te wachten, maar een eigen televisieprogramma wilde Ellie niet weigeren.

  • Regisseur: Chris Kolmeijer, Bart van Vlisteren
  • Aflevering: 3/6 Albanië

Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag