EO vraagt Marco Kroon als Barabbas in The Passion

  • Geplaatst: Woensdag 7 maart
Door: Televizier.nl

AMUSEMENT De EO heeft militair Marco Kroon gevraagd voor een bijzondere rol in The Passion . Barabbas is de misdadiger in het lijdensverhaal van Jezus. 

Barabbas was de Bijbelse figuur die ter dood werd veroordeeld vanwege het plegen van een moord, maar uiteindelijk gratie kreeg vlak voor de kruisiging. Jezus nam zijn plaats in. In The Passion wordt de rol traditioneel vertolkt door bekendheden die in opspraak zijn geraakt.

Marco Kroon

Begin dit jaar bekende Marco Kroon dat hij in 2007 in Afghanistan een man heeft gedood, omdat die hem gevangen gehouden en gemarteld had. Hij meldde dit destijds niet aan zijn superieuren. Justitie doet momenteel onderzoek naar de zaak. Marco Kroon is ook drager van de militaire Willems-Orde, een eer die alleen hele dappere burgers te beurt valt. Een held. Onze eigen Jack Bauer.

Benaderd voor Barabbas

Een woordvoerder van de EO heeft nu laten weten dat Marco één van de benaderde personen is voor de rol van Barabbas. De omroep zit nog midden in het wervingsproces. “Marco heeft nog niet laten weten of hij op de uitnodiging ingaat,” zegt de woordvoerder. Traditiegetrouw is de vertolker van Barabbas de laatste die bekend wordt gemaakt. “Daar is nu nog geen uitsluitsel over. Over wie er verder benaderd is, doen we geen uitspraken.''

Dave Roelvink

De bijrol van Barabbas werd eerder vertolkt door onder anderen Yuri van Gelder en wielrenner Thomas Dekker, die vanwege dopinggebruik geschorst werd. Ook Dave Roelvink speelde de rol, nadat hij werd verdacht van betrokkenheid bij een roof en het opnemen van seksvideo’s in het huis van de familie Pach.

The Passion

The Passion vindt dit jaar plaats in de Bijlmer en wordt op donderdag 29 maart uitgezonden door de EO en KRO-NCRV. Eerder werd bekendgemaakt dat dat musicalacteur Tommie Christiaan de rol van Jezus speelt en zangeres Glennis Grace als Maria op het podium zal staan. Zanger Jeangu Macrooy en rapper Brainpower spelen de discipelen Judas en Petrus. Oud-nieuwslezeres Noraly Beyer is dit jaar de verteller. Bert van Leeuwen doet verslag van de processie en zal de mensen die met het kruis lopen ondervragen.

Lees ook: Dit zijn de eerste nummers in The Passion 2018.Reageren op dit artikel