Fanfare strandt in verlaten dorpje(2007)

  • 13 augustus 2017, 23:20 - 00:50 uur
  • NPO 2

TRAGIKOMEDIE The Band's Visit volgt een kleine Egyptische politiefanfare die op weg is naar Israël om het daar te gaan maken. Alleen komt door omstandigheden niemand hen ophalen van de luchthaven. Ze doen er alles aan om op tijd te komen, maar of dit gaat lukken is de vraag.

In The Band's Visit is de kleine Egyptische politiefanfare afgereisd naar Israël om op te treden tijdens de opening van een Arabisch cultureel centrum. Door omstandigheden stranden de mannen op de luchthaven. Ze proberen op eigen kracht het centrum te bereiken, maar hierdoor komen ze terecht in een bijna vergeten dorpje in het zuiden van Israël.

Memorabele nacht

Als het duister invalt, zit er niets anders op dan daar te blijven overnachten. Ze krijgen te maken met drie dorpsbewoners, Iztzik, Papi en Dina. Alle drie dragen zij een verhaal met zich mee. Iztzik zit midden in een huwelijkscrisis, Papi heeft zijn langverwachte eerste afspraakje en Dina houdt het plaatselijke café open, maar is tegelijkertijd heel eenzaam. Eén ding is zeker: voor de politiefanfare wordt het een nacht om nooit meer te vergeten.

Succesvol

Het verhaal uit The Band's Visit staat voor de liefde, hoop en dromen uit het Midden-Oosten. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat de film in thuisland Israël een groot succes is geworden. Daar won het bijna alle filmprijzen. Ook op buitenlandse festivals zijn de makers een aantal keer bekroond.

  • Regisseur: Eran Kolirin
  • Scenario schrijver: Eran Kolirin
  • Componist: Habib Shadah, Israel David, Itai Elohev, Idan Rawet, Gil Segal, Alon Shapira
  • Acteurs: Sasson Gabai, Ronit Elkabetz, Saleh Bakri, Khalifa Natour, Shlomi Avraham

Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag