Fantastic Four: superhelden tegen wil en dank(2005)

  • 9 februari 2018, 22:00 - 00:05 uur
  • RTL 7

ACTIE Een groepje wetenschappers krijgt door een ongeluk in de ruimte beschikking over bovennatuurlijke krachten. Onder de naam Fantastic Four bestrijden ze de misdaad.

Vijf mensen gaan in de ruimte op zoek naar een kosmische storm, maar helaas komt deze eerder dan verwacht. Ze krijgen de beveiliging van het schip niet op tijd ingeschakeld en worden alle vijf aangetast door de straling. De eerste verandert in een man van steen, de tweede in een menselijke fakkel, de derde krijgt oneindig uitschuifbare ledematen en nummer vier kan zich onzichtbaar maken.

Fantastic Four

Nadat ze een beetje van de schok bekomen zijn, vormen ze de Fantastic Four, een superheldenteam tegen wil en dank. En nummertje vijf dan? Dat wordt hun grote tegenstander. Een confrontatie is onvermijdelijk.

Superkwartetje

Na succesvolle verfilmingen van Spiderman en X-Men was het een kwestie van tijd voordat er een film zou komen over de Fantastic Four, dat andere superheldenteam uit de Marvel Comics-stal. Critici waren niet weg van de film over het superkwartetje, verwend als ze waren met de andere spektakelstukken. Het publiek was echter wel redelijk te spreken over de film. De belangstelling was in ieder geval dusdanig groot dat er een vervolgfilm kwam.

  • Regisseur: Tim Story
  • Scenario schrijver: Mark Frost, Michael France, Stan Lee, Jack Kirby
  • Componist: John Ottman, Erik Aadahl, James Ashwill, Eric Batut, James Bolt, Jim Brookshire
  • Acteurs: Ioan Gruffudd, Jessica Alba, Chris Evans, Michael Chiklis, Julian McMahon

Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag