Feyenoord uitgeschakeld in Champions League

Kijk nu

NET GEMIST Feyenoord is er niet in geslaagd om ook na de winterstop in de Champions League te voetballen. De Rotterdammers verloren met 3-1 van het thuisspelende Shakhtar Donetsk.

Voor Feyenoord leek er in het begin van de wedstrijd geen vuiltje aan de lucht. De Rotterdammers kwamen al na twaalf minuten op voorsprong door een doelpunt van Nicolai Jørgensen. Twee minuten later kwam Shakhtar Donetsk echter al op gelijke hoogte, om drie minuten later nog een goal te maken. Dat kwam door een fout van Sofyan Amrabat.

Amrabat

Amrabat schoot de bal in de voeten van tegenstander Marlos. De Braziliaan strafte deze misser genadeloos af en schoot de 2-1 binnen. “Ik raakte de bal maar half en speelde daardoor precies in de voeten van de tegenstander”, vertelt de Feyenoorder aan Veronica. “Dat is heel pijnlijk. Ik kon mezelf wel voor mijn kop slaan en door de grond zakken. In de Champions League wordt elke fout afgestraft.”

El Ahmadi

Feyenoord-aanvoerder Karim El Ahmadi vindt de uitschakeling vooral een fout van het team. “Als ik kijk naar de kansen die we hebben gehad, dan doe we onszelf tekort. We gaven binnen vijf minuten twee goals weg. Shakhtar had minder kansen dan wij, maar maakte er wel drie. We staan weer met lege handen en dat is de realiteit.”


Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag