Twee dagen opgescheept met Eddie Murphy

Geplaatst op 19 Juni, 22:10

Agent Jack Cates (Nick Nolte) is er een van het type 'niet lullen maar poetsen'. Die harde houding is ook nodig: hij moet de moord op een aantal collega's onderzoeken. Jack werkt het liefst alleen, maar bij deze zaak heeft hij hulp nodig.

Jack baalt daar stevig van. Helemaal als hij hoort met wie hij moet samenwerken: de sjacheraar Reggie Hammond (Eddie Murphy).

48 Hrs.

Hammond is een oude celmaat van een van de criminelen waar Jack achteraan zit. De kans bestaat dat Reggie Jack hier en daar wel kan helpen.

Probleempje: Reggie zit zelf nog in de cel. Omdat de politietop de daders zo snel mogelijk wil pakken, mag Jack hem in 48 Hrs. een tijdje 'lenen' uit de gevangenis. Twee dagen om precies te zijn.

Die 48 uur zijn voor Jack meer dan genoeg om helemaal horendol te worden van de luidruchtige en praatgrage Reggie. Het is al snel duidelijk: Reggie en Jack zijn geen match made in heaven. Verre van zelfs.

En toch: na twee dagen beginnen de mannen elkaar zowaar een beetje te waarderen.

Eddie Murphy

In 48 Hrs. maakt stand-up comedian Eddie Murphy zijn debuut als acteur. Met succes: de film wordt een grote hit en maakt in één klap een ster van de New Yorkse komiek.

Acht jaar na 48 Hrs. komen Murphy en Nolte weer samen: in 1990 doen ze het trucje in Another 48 Hrs. nog eens dunnetjes over.