50 First Dates: Elke dag weer verliefd

Geplaatst op 11 Januari, 8:40

Natuurlijk is het leuk als je de vrouw van je dromen tegenkomt. Het is alleen wel lastig als je haar zoals elke dag opnieuw moet veroveren.

In 50 First Dates draait het om Henry (Adam Sandler) en Lucy (Drew Barrymore). Henry is een typische vrouwenverslinder en het komt maar zeer zelden voor dat hij écht verliefd wordt. Als dat dan toch gebeurt, blijkt hij bepaald niet de makkelijkste uitgekozen te hebben. Lucy lijdt namelijk aan geheugenverlies.

50 First Dates

Na een auto-ongeluk is het kortetermijngeheugen van Lucy zo aangetast dat ze zich van de vorige dag niets meer herinnert. Als Henry op een avond als een blok voor haar valt en het stel in bed belandt lijkt er niets aan de hand, tot ze de volgende morgen wakker worden. Lucy weet namelijk niet meer wie er naast haar ligt. Henry wil haar hart toch veroveren en een relatie met haar beginnen, maar dat is niet makkelijk aangezien Lucy hem (in haar ogen) elke dag opnieuw ontmoet.

Red Sox

Aan het einde van de film heeft Henry een videoboodschap voor Lucy. Hierin legt hij uit wat er allemaal is gebeurd sinds haar ongeluk. Daarnaast laat hij een kaart zien waarop staat dat de honkbalploeg Red Sox kampioen is geworden met daarop volgend een kaart waarop staat: grapje! Vlak nadat de film uitkwam gebeurde iets wat in de ogen van menig sportliefhebber onmogelijk was, The Red Sox wonnen na 86 jaar de World Series.