Heath Ledger speelt rockende ridder

Geplaatst op 20 Juli, 7:40

Dat rockmuziek en middeleeuws wapengekletter prima samengaan, bewijst A Knight’s Tale. Hoofdrolspeler Heath Ledger toont zich hierin een ware ridder.

William (Heath Ledger) is een simpele schildknaap, maar hij heeft grote dromen. William wil ridder worden.

A Knight's Tale

Als zijn meester sterft, grijpt William zijn kans. Samen met zijn vrienden Wat (Alan Tudyk) en Roland (Mark Addy) trekt hij in A Knight's Tale als ridder door het land.

Ze doen mee aan toernooien en beleven allerlei avonturen. Onderweg komen ze de jonge, onbekende schrijver Geoffrey Chaucer (Paul Bettany) tegen.

Als ridder boekt William het ene succes na het andere. Ook ontmoet hij de knappe jonkvrouw Jocelyn (Shannyn Sossamon).

Hij doet alles wat hij kan om haar te versieren. Maar wat als ze ontdekken dat hij geen ridder is maar een simpele schildknaap?

Heath Ledger

Het lijkt een vreemde combinatie: middeleeuwse ridders en moderne rockmuziek, maar in A Knight's Tale werkt het als een tierelier.

Regisseur Brian Helgeland gebruikt muziek van Queen, David Bowie, AC/DC en Thin Lizzy om het verhaal William te vertellen.

Heath Ledger was nog redelijk onbekend toen Helgeland hem vroeg voor de hoofdrol. De regisseur was onder indruk van de jonge acteur in The Patriot.

Geinig weetje: A Knight's Tale is een vrije bewerking van The Canterbury tales, het bekendste werk van de middeleeuwse schrijver Geoffrey Chaucer.