Aaron Paul scheurt in snelle auto's

Geplaatst op 7 Februari, 17:45

Het videospel Need for Speed kwam voor het eerst uit in 1994. De racegames bleken een hit en inmiddels zijn er al 25 versies verschenen. In 2014 volgde de film Need for Speed met in de hoofdrol Aaron Paul.

Twintig jaar na de eerste Need for Speed-game draaide de verfilming in de bioscoop. Net als in de racespellen draait de film om snelle auto’s en spectaculaire races.

Need for Speed

Need for Speed gaat over garagehouder Tobey Marshall (Breaking bad-acteur Aaron Paul). Behalve eraan sleutelen kan hij ook goed met auto’s straatracen.

Wanneer zijn bedrijf in financiële problemen komt, laat hij zich door zijn concurrent – snoodaard Dino Brewster (Dominic Cooper) – overhalen om deel te nemen aan een illegale straatrace. De winnaar krijgt een flink geldbedrag. Dat klinkt erg aanlokkelijk voor Tobey, maar de race loopt uit op een ramp.

Dodelijke straatrace

Tijdens de straatrace crasht een deelnemer, met ernstige gevolgen. Dino verdwijnt, waardoor de autoriteiten Tobey verantwoordelijk houden. Hij belandt, onschuldig, in de gevangenis. Twee jaar later staat hij weer buiten. Hij zint op wraak en wil zijn naam zuiveren.

Spectaculaire racestunts

De verfilming van Need for Speed maakt indruk met de spectaculaire racestunts die regisseur Scott Waugh van alle kanten in beeld brengt.

Er gaan geruchten over een vervolg dat zich zou afspelen in China, maar daar is nog geen uitsluitsel over.