Jim Carrey redt het dierenrijk

Geplaatst op 12 Juli, 12:10

Met zijn rubberen gezicht, elastieken lichaam en de idiootste capriolen brak Jim Carrey in 1994 door als excentrieke dierendetective in komedieknaller Ace Ventura: Pet detective.

De dolfijn Snowflake, mascotte van het Amerikaanse football-team Miami Dolphins, wordt gestolen. Marketing director Melissa Robinson (Courteney Cox) doet een beroep op de excentrieke dierendetective Ace Ventura (Jim Carrey). 

Ace Ventura: Pet detective

Ace – die een halve dierentuin in zijn huis heeft – heeft zo zijn eigen, opzienbarende manier om het vermiste dier op te sporen. Zijn stuntelige werkwijze en idiote bokkensprongen zijn op de een of andere manier wél effectief.

Ace Ventura: Pet Detective was de grote doorbraak voor komiek Carrey. In 1995 kreeg de film een vervolg, Ace Ventura: When Nature Calls.

Hierna volgde voor Carrey de ene na de andere comedy waarin zijn handelsmerk – z'n rubberen gezicht en elastieken lichaam – de producties telkens weer tot kaskrakers maakte. Inmiddels is zijn publiek de grimassen redelijk beu en heeft de topacteur het over een andere, meer serieuze, boeg gegooid.

Jim Carrey

Jim Carrey heeft met onder andere The Truman Show (1998), Man on the Moon (1999) en Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004) bewezen dat hij ook zonder gekke bekken goede rollen neer kan zetten.