Adrien Brody en Sarah Polley pielen met DNA

Geplaatst op 23 April, 19:40

Wetenschappers Elsa en Clive werken bij een groot farmaceutisch bedrijf. Daar experimenteren ze met het DNA van verschillende diersoorten. 

De resultaten van hun experimenten zijn verbluffend: door het DNA van verschillende diersoorten met elkaar te vermengen hebben ze hele bijzondere nieuwe dieren gemaakt.

Splice

Die dieren zijn niet alleen mooi: het bedrijf waar Elsa (Sarah Polley) en Clive (Adrien Brody) werken, gebruikt ze bij de ontwikkeling van nieuwe medicijnen.

Na hun successen met dieren-DNA zijn Clive en Elsa in Splice toe aan een volgende stap. Ze willen met menselijk DNA gaan werken.

Als het bedrijf hen dat verbiedt, besluit de wetenschappers op eigen houtje verder te gaan met hun baanbrekende onderzoek.

Dren

Het resultaat van dat onderzoek is Dren. Zij is een mix tussen een mens en verschillende dieren. Dren begint als klein 'meisje', maar ze groeit als kool. Binnen de kortste keren is ze volwassen. Hoe lang kan dat gepiel met DNA goed gaan? En wat gebeurt er als Dren zich wil voortplanten? Je ziet het in Splice.