Brad Pitt strijdt tegen bloeddorstige zombies in World War Z

Geplaatst op 16 Juni, 19:30

In World War Z trekt Brad Pitt als voormalig overheidsmedewerker Gerry Lane ten strijde tegen een horde vleesetende zombies. Hij is de enige die de wereld kan redden van de ondergang.

Gerry Lane (Brad Pitt) is een toegewijde vader en echtgenoot die voorheen werkzaam was als probleemoplosser voor de Verenigde Naties. Als er een zombieplaag uitbreekt en de wereld in rap tempo ten onder gaat, is Gerry degene die de mensheid moet redden.

World War Z

Lekker handig ook: als die invasie uitbreekt, staat Gerry met vrouw in kinderen in de file. De familie Lane weet net op tijd aan de hongerige horde te ontkomen. 

Als zijn vrouw en kinderen in veiligheid zijn, weet Gerry dat hij weer aan de slag moet. Hij moet in World War Z zijn oude werk weer oppakken om te helpen de wereld te behoeden voor de zombies.

Die zombies zijn een stuk gevaarlijker dan de ondoden die je in de gemiddelde zombiefilm ziet: ze zijn een stuk sneller, sterker en bloeddorstiger.

Vervolg?

World War Z is gebaseerd op het gelijknamige boek van Max Brooks. Dat boek is met meer dan een miljoen verkochte exemplaren een regelrechte bestseller. De film deed het met wereldwijde recettes van dik een half miljard dollar ook niet slecht.

Fans van de film hopen op een vervolg. In juni 2017 werd bekend dat Brad Pitt in World War Z 2 weer de rol van Gerry Lane op zich zal nemen.

De opnames zouden in de herfst van 2018 moeten beginnen. Dat ging niet door: regisseur David Fincher had het te druk met Netflix-serie Mindhunters.

Wanneer de opnames dan wel beginnen is nog niet bekend.