Renée Zellweger komt kilo’s aan

Geplaatst op 29 November, 11:47

Bridget Jones is een doodnormale vrouw van begin dertig. Ze is een stuntel, zowel in het dagelijks leven als in de liefde. Ze maakt een nieuwe start en al snel dingen twee knappe mannen om haar hand.

Bridget Jones (Renée Zellweger) drinkt net even te veel, rookt als een ketter en is een paar pondjes te zwaar. Verder is ze ontzettend onhandig en is ze nog steeds niet aan de man.

Na een rampzalige dag vol klein en groot leed besluit ze het roer drastisch om te gooien. Haar vorderingen houdt ze bij in een dagboek.

Bridget Jones’s Diary

Bridget schrijft alles op. Hoeveel sigaretten ze op een dag wegpaft, hoeveel glazen alcohol ze drinkt en hoeveel calorieën ze tot zich neemt. Het staat allemaal in Bridget Jones's Diary. 

Ook op romantisch vlak gebeurt er het een en ander. Maar liefst twee mannen dingen naar haar gunsten: de foute Daniel Weaver (Hugh Grant) en de wat suffige Mark Darcy (Colin Firth). Wie wint de strijd om haar hart?

Renée Zellweger

Renée Zellweger scoorde met Bridget Jones’s Diary de tot nu toe grootste hit uit haar carrière. Enig nadeel was dat de ranke Texaanse heel wat kilo’s moest aankomen om de rol geloofwaardig te kunnen neerzetten. Daar stond dan wel een Oscarnominatie tegenover.

Na de vervolgfilm Bridget Jones: The Edge of Reason verzuchtte Zellweger dat ze nooit meer Bridget wilde spelen. Uiteindelijk kroop het bloed toch waar het niet gaan kon: in 2016 verscheen Bridget Jones’s Baby, met opnieuw Renée Zellweger in de titelrol.