Captain Fantastic

4/5

Captain Fantastic: Hartverwarmende roadmovie

Canvas

Canvas 

7 December 2018

 21:20 - 23:20

Viggo Mortensen speelt een beschermende vader die zijn kinderen in een afgelegen bos opvoedt. Eenmaal in de bewoonde wereld hebben ze moeite om hun draai te vinden.

Ben (Viggo Mortensen) heeft weinig op met de moderne maatschappij. Hij woont met zijn zes kinderen diep in de bossen in het noordwesten van de VS, ver weg van de bewoonde wereld.

Captain Fantastic

De kinderen gaan niet naar school. Ben onderwijst ze zelf, op zijn eigen manier. Hij onderwerpt ze aan zware lichamelijke trainingen en leert ze overleven in de wildernis, maar laat ze ook Dostojevski lezen en discussies voeren over filosofische kwesties. Door een tragische gebeurtenis moeten Ben en de kinderen de beschermde wereld die Ben zo zorgvuldig heeft opgebouwd verruilen voor de ‘echte wereld’.

Vervreemdend

Het eerste deel van Captain Fantastic speelt zich volledig af in de veilige, idyllische wereld van Ben en de kinderen. De overgang naar wat we normaal vinden werkt echt vervreemdend. Ineens is het niet meer zo vanzelfsprekend om naar de supermarkt te gaan voor je vlees, en een traditionele begrafenis is ook maar een vreemde bijeenkomst.

Viggo Mortensen

Viggo Mortensen speelt de rol van zijn leven als beschermende vader en werd ook voor een Oscar genomineerd. Hij probeert zijn socialistische denkbeelden en afkeer van het kapitalisme door te geven aan zijn kinderen, maar hoe houdbaar zijn deze ideeën nog als ze eenmaal in het 'echte leven' zijn beland? 

Laat je vooral niet door de titel in de war brengen: Captain Fantastic suggereert wellicht dat een superheldenfilm is, maar het is een heerlijke komedie en prachtig drama ineen: een hartverwarmende roadmovie.

Opslaan

Over deze film

Titel

Captain Fantastic

Premiere

2016

Regisseur

Matt Ross

Acteurs & Actrices

Viggo Mortensen, George MacKay, Samantha Isler, Annalise Basso, Nicholas Hamilton

Scenario

Matt Ross

Componist

Alex Altman, Rick Ash, Brett Becker, Alex Alcántara, Christopher Battaglia

Zender

Canvas

Genre

Film

Land

VS

Resolutie

1080i

Kijk nu via on demand

pathe

Pathé Thuis

Kijk nu