Van modelleerling tot half-vampier

Geplaatst op 16 Mei, 17:30

Vampieren en films zijn altijd al een goede combinatie geweest. Sinds het succes van de Twilight-films zijn vampieren, films en pubers al helemaal een gouden combi.

Harry Potter, Twilight, The Hunger Games, Divergent, The Maze Runner. Zomaar een paar voorbeelden van Young Adult-boeken die de overstap naar de bioscoop met succes hebben gemaakt.

Cirque du Freak: The Vampire's Assistant

Door het succes van die boeken en films verfilmt Hollywood de ene na de andere YA-roman. Cirque du Freak: The Vampire's Assistant is er ook weer zo een. De film is gebaseerd op de eerste drie boeken uit de twaalfdelige boekenserie The Saga of Darren Shan.

De film draait om Darren (Chris Massoglia) en zijn beste vriend Steve (Josh Hutcherson). Bij een bezoekje aan de freak show van een rondreizend circus maken ze kennis met de vampier Crepsley (John C. Reilly).

Na een beet door een giftige spin is Steve in levensgevaar. Darren kan hem alleen helpen door als half-vampier aan de slag te gaan als assistent van Crepsley.

Vervolgen?

De makers van Cirque du Freak: The Vampire's Assistant hadden plannen om ook de andere negen boeken te gaan verfilmen. Alleen deed de film het zo slecht in de bioscoop dat die vervolgen er nooit kwamen.

Recensenten weten wel waarom. Doordat regisseur Paul Weitz drie boeken in één film probeert te vangen is het resultaat volgens hen nogal onsamenhangend. 

Verhaallijnen lijken op willekeurige punten te beginnen en te eindigen. Ook sommige personages verschijnen en verdwijnen op de gekste momenten, zonder dat de kijker weet wie het zijn en wat ze komen doen.

Voor wie de boeken niet heeft gelezen is dat behoorlijk verwarrend.