Clint Eastwood vertrouwt op zijn gehoor

Geplaatst op 15 Februari, 6:00

Decennialang was Gus een van de beste honkbalscouts, maar nu begint zijn leeftijd hem toch parten spelen. De jonge Johnny Flanagan staat al te wachten om hem op te volgen. De enige die Gus nog kan helpen is degene die hij zelf nooit om hulp zou vragen: zijn dochter.

Honkbalscout Gus (oude rot Clint Eastwood) reist al sinds jaar en dag langs de velden om talent te spotten. Hij is een scout van de oude stempel: voor hem geen ingewikkeld computermodellen en spreadsheets vol statistieken. Gus gaat af op wat hij ziet. 

Trouble with the Curve

Soms hoeft dat niet eens. Gus kan aan het geluid van de knuppel die de bal raakt horen of de slagman goed is. Of is dat een trucje dat hij zichzelf heeft aangeleerd toen zijn ogen hem in de steek begonnen te laten?

Zijn baas bij honkbalclub Atlanta Braves denkt het laatste. Gus mag van hem nog één scoutingtrip maken om te bewijzen dat hij het nog niet verleerd is. Verprutst hij het, dan staat de jonge Johnny (Justin Timberlake) al klaar om hem op te volgen.

Omdat Gus niet zo best meer ziet, vindt zijn baas het ook niet verantwoord dat hij alleen reist. Vandaar dat hij in Trouble with the Curve gezelschap krijgt. Van iemand die hij zelf nooit zou hebben uitgekozen: zijn dochter Mickey (Amy Adams).

Clint Eastwood

Tegen beter weten in, en ondanks de bezwaren van Gus, gaat Mickey met hem mee naar North Carolina, voor waarschijnlijk zijn laatste trip als scout. Ze was nooit echt close met haar vader, die er na de dood van haar moeder als opvoeder alleen voor stond.

Toch zet ze in Trouble with the Curve haar eigen carrière op het spel om haar vader te helpen. Voor het eerst in jaren trekken ze samen op en ontdekken ze waarheden over hun verleden en heden.