Clive Owen en Naomi Watts tegen misdadige banken

Geplaatst op 7 Februari, 17:45

Een Interpol-agent duikt in de schimmige wereld van het internationale bankwezen. Hij ontdekt dat daar dingen gebeuren die het daglicht niet kunnen verdragen.

Na de moord op een collega is Interpol-agent Louis Salinger (Clive Owen) vast van plan uit te zoeken wie de daders zijn. Zijn speurwerk stuurt hem al snel in de richting van een grote bank.

The International

Die bank is de internationale zakenbank International Bank for Business and Credits (IBBC). Samen met de New Yorkse advocaat Eleanor Whitman (Naomi Watts) gaat Louis uitvogelen wat er zich achter de zo betrouwbaar ogende gevel van dat instituut allemaal afspeelt.

Heel wat dus, zo ontdekken Eleanor en Louis in de thriller The International. En lang niet alles wat daar gebeurt kan door de beugel.

Zo doet de bank van directeur Wilhelm Wexler (acteerveteraan Armin Mueller-Stahl) net zo makkelijk zaken met democratisch verkozen politieke leiders als met dictators, wapenhandelaars en oorlogsmisdadigers.

Guggenheim

In hun pogingen de duistere geheimen van de IBBC boven tafel te krijgen, reizen Louis en Eleanor wat af. Ze komen in steden als Berlijn, New York, Milaan en Istanbul.

Een van de spectaculairste scènes van The International is een shoot-out in het beroemde Guggenheim Museum in New York. De makers van de film konden die scène niet in het museum zelf opnemen.

Ze gebruikten de originele bouwtekeningen om een levensgrote replica van het indrukwekkende interieur te bouwen. Na vier maanden knutselen was die replica af.