Michael C. Hall schiet een inbreker dood.

Geplaatst op 16 Mei, 17:15

In de serie Dexter speelt Michael C. Hall een koelbloedige moordenaar. In Cold in July pleegt hij ook een moord, maar is hij alles behalve koelbloedig.

Een schot kan je leven compleet veranderen op manieren die je vooraf nooit had kunnen voorzien.

Cold in July

Dat ondervinden Richard (Michael C. Hall) en zijn vrouw Anna (Vinessa Shaw) in de duistere misdaadthriller Cold in July. Op een kwade nacht schiet Richard een inbreker dood.

Zijn omgeving ziet hem als een held, maar Richard is niet trots op zijn daad. Hij voelt zich schuldig. Om dat schuldgevoel te sussen, bezoekt hij de begrafenis van het slachtoffer.

Daar komt hij in aanraking met de vader van de man, crimineel Ben (Sam Shepard). Die maakt Richard in niet mis te verstane bewoordingen duidelijk dat hij de dood van zijn zoon zal wreken.

Regisseur Jim Mickle brengt de groeiende angst en spanning knap in beeld. Ook laat hij zien dat de lijn tussen goed en kwaad lang niet altijd duidelijk zichtbaar is, zeker niet in het ruige oosten van Texas.

Miami Vice

Naast Michael C. Hall en Sam Shepard heeft er nog een bekende kop een rol in Cold in JulyMiami Vice-legende Don Johnson.

Johnson en Hall hebben meer met elkaar gemeen dan hun rol in deze film. De series waar ze hun roem aan grotendeels danken (Miami Vice en Dexter) spelen zich allebei af in Miami.