Daniel Radcliffe is het Zwitsers zakmes onder de lijken

Geplaatst op 15 April, 14:45

Overleven op een onbewoond eiland is lang niet altijd makkelijk. Gelukkig staat drenkeling Hank er niet alleen voor: een aangespoeld lijk biedt hem hoop, hulp en afleiding.

Hank is gestrand op een onbewoond eiland. Alleen. Hij heeft honger, hij verveelt zich en hij is eenzaam. Omdat Hank niet alleen wil sterven, besluit hij er een eind aan te maken.

Swiss Army Man

Hank (Paul Dano) staat in Swiss Army Man al met zijn hoofd in een geïmproviseerde strop als er een andere drenkeling aanspoelt. Hoewel Manny (Daniel Radcliffe) overduidelijk dood is, sleept Hank hem toch aan land.

Alleen is ook maar alleen. Dood gezelschap is altijd beter dan geen gezelschap.

Manny geeft Hank niet alleen hoop, hij blijkt ook nog eens het Zwitsers zakmes onder de lijken: het dode lichaam doet in deze bizarre komedie dienst als het ultieme survivalgereedschap.

Of Hank het nou allemaal hallucineert of niet, soms lijkt het zelfs of Manny leeft. Komen Hank en Manny weer veilig aan land?

Daniel Radcliffe

Tijdens de hoogtijdagen van de tv-serie Baantjer stonden de BN'ers in de rij om lijk te mogen 'spelen'. Veel meer dan stil liggen was dat eigenlijk niet.

Dan heeft Daniel Radcliffe het lastiger. Manny ligt in Swiss Army Man geen moment stil. Hank gebruikt hem als hakmes, katapult en ander survivalgereedschap.

In een van de bizarste scènes uit de film doet de Harry Potter-acteur zelfs dienst als jetski.

Dubbelganger

Regisseurs Dan Kwan en Daniel Scheinert lieten een Manny-pop maken voor de film. Ze gebruikten die pop nauwelijks: Daniel Radcliffe stond erop dat hij de rol van Manny helemaal zou spelen. Alleen in de scènes die echt té gevaarlijk waren, zie je de nep-Manny.

De pop kreeg na de opnames nog een tweede 'leven': Daniel Radcliffe sleepte hem mee door Los Angeles en New York om de film te promoten.

Hij nam zijn evenbeeld mee naar interviews en fanconventies. Radcliffe ging zelfs samen met Manny in de achtbaan.