De agent die superheld werd

Geplaatst op 15 Februari, 6:58

Frank Miller werd bekend als tekenaar en schrijver van graphic novels als 300 en Sin City. Met The Spirit maakt hij zijn debuut als regisseur.

Tenminste, als solo-regisseur. Bij de verfilmingen van zijn eigen comic Sin City trad Miller al als coregisseur op.

The Spirit

Voor zijn 'echte' regiedebuut kiest Miller ook voor een comic, maar niet een van eigen makelij. The Spirit komt uit de pen van Millers collega Will Eisner.

Politieagent Denny Colt (Gabriel Macht) zet zijn eigen dood in scène. Na zijn dood keert hij terug als The Spirit, een geest die de misdaad bestrijdt.

De ondode superheld neemt het op tegen superschurk Octopus (Samuel L. Jackson). En Denny mag dan wel dood zijn, om vrouwelijke aandacht zit hij zeker niet verlegen.

The Spirit legt het aan met jeugdliefde Sand Seref (Eva Mendes) én met Octopus-hulpje Silken Floss (Scarlett Johansson). Niet slecht voor een geest.

Sin City

Bij de verfilming van Sin City kreeg Miller hulp van topregisseurs Robert Rodriguez en Quentin Tarantino. Bij The Spirit stond hij er dus alleen voor.

Een beetje hulp van ervaren regisseurs was waarschijnlijk geen slecht idee geweest. Critici boorden Millers regiedebuut finaal de grond in. Het enige waar de recensenten wel over te spreken waren: The Spirit ziet er – net als Sin City – fantastisch uit.