Dirty Rotten Scoundrels: Michael Caine en Steve Martin lichten oudjes op

Geplaatst op 3 Januari, 23:04

Aan de Franse Rivièra is het voor een oplichter goed toeven. Het is er niet alleen altijd lekker weer, het stikt er ook nog eens van de goedgelovige rijke oudjes. Logisch dus dat Lawrence Jamies (Michael Caine) zich er als een vis in het water voelt.

De gewiekste Britse oplichter heeft er geen enkele moeite mee de rijke toeristen een poot uit te draaien. Van gewetensbezwaren heeft hij geen enkele last en het zwendelen zit Lawrence in het bloed.

Dirty Rotten Scoundrels

Door zijn oplichterij kan Lawrence leven als God in Frankrijk en dat wil hij graag zo houden. Daarom is hij in de komedie Dirty Rotten Scoundrels ook helemaal niet blij met de komst van de Amerikaanse sjacheraar Freddy Benson (Steve Martin).

Dat hij nu concurrentie heeft is voor Lawrence niet het probleem. Hij is goed genoeg in z'n werk om verzekerd te blijven van een goed belegde baguette, zelfs met kapers op de kust. Nee, Lawrence stoort zich aan het feit dat Freddy genoegen neemt met klein bier. Zo geeft hij het nobele vak van oplichter een slechte naam.

Om te voorkomen dat Freddy's schimmige zaakjes zijn smetteloze imago bezoedelen, gaat Lawrence maar met zijn Amerikaanse collega samenwerken.

Mick Jagger en David Bowie

Dirty Rotten Scoundrels is een remake van de film Bedtime Story uit 1964. Toen speelde David Niven de classy Brit Jameson en Marlon Brando zijn lompe Amerikaanse collega Benson.

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat David Bowie en Mick Jagger de hoofdrollen zouden spelen. Na het succes van hun videoclip Dancing in the Street wilden studiobazen de twee graag samen in een film hebben en een remake van Bedtime Story leek hen daar geknipt voor.

Toen Bowie en Jagger allebei voor de eer moesten bedanken, namen Michael Caine en Steve Martin hun rollen over.