Dit schip kun je beter met rust laten

Geplaatst op 19 April, 16:30

Scheepsberger Murphy en zijn crew proberen een oud, vervallen passagiersschip te bergen. Dat blijkt een slecht idee: aan boord van het dobberend stuk schroot huist iets heel gevaarlijks.

Kapitein Murphy (Gabriel Byrne) bergt met zijn bemanning verlaten schepen en brengt ze vervolgens aan wal om ze op te knappen. Nu vinden ze wel een heel bijzonder passagiersschip. Het blijkt niet alleen al veertig jaar vermist te zijn, er gebeuren ook merkwaardige dingen aan boord. 

Ghost Ship

Murphy en zijn bemanning krijgen bericht over een vreemd schip in de buurt van de kust van Alaska. Het is sinds 1962 niet meer gesignaleerd en dobbert zodoende al veertig jaar rond.

In Ghost Ship gaan Murphy en zijn bemanning een kijke nemen aan boord van het inmiddels behoorlijk verroeste schip.

Dat hadden ze misschien beter niet kunnen doen: aan boord van het oude barrel huist een bloeddorstig monster.

Art direction

Om Ghost Ship de juiste look te geven, besloot productiemaatschappij Warner Brothers de openingscredits precies zo te maken als die van hun films uit de jaren 60, de tijd waarin het schip was verdwenen. Ook het schip zelf is gebaseerd op bestaande schepen uit die tijd.

In de openingsscène zien we hoe de kapitein met de passagiers aan boord samen op het voordek dansen. Dit was in die tijd een traditie aan het einde van een reis.