Het beroven van deze blinde veteraan mondt uit in een nachtmerrie

Geplaatst op 13 Augustus, 17:30

Drie criminelen breken in in het huis van een blinde veteraan. Hij zou daar een grote som geld hebben liggen. Dat klinkt als een eenvoudige klus, toch?

Criminelen Money (Danivel Zovatto), Alex (Dylan Minnette) en Rocky (Jane Levy) denken dit klusje wel even te klaren. Eenmaal in het huis blijkt dat de blinde veteraan (Stephen Lang) allesbehalve een makkelijke prooi is.

Don't Breathe

Deze doorgewinterde ex-marinier weet hoe je oorlog moet voeren en kent zijn eigen huis beter dan wie dan ook. Hoe gaan deze jonge indringers een kat-en-muisspel met hem in hemelsnaam overleven? Verder is de vraag wat deze oorlogsveteraan nog meer, naast het geld, heeft te verbergen.

Homage

Regisseur Fede Alvarez kreeg de ondankbare taak de remake van horrorklassieker Evil Dead te regisseren, dat is hem met verve gelukt. Alvarez kent zijn klassiekers, getuige de homage die hij met Don't Breathe brengt aan diverse klassieke horrorfilms en thrillers. Zo zijn er verwijzingen naar Panic RoomCujo en The Silence of the Lambs

Winstgevend

Met een voor Hollywoodbegrippen klein budget van 10 miljoen dollar was Don't Breathe zer succesvol. De film bracht maar liefst wereldwijd 140 miljoen dollar op.