Opslaan

Lethal Weapon 2

3/5

Gevat politieduo is terug

Veronica

Veronica 

23 Maart 2019

 22:45 - 01:00

In Lethal Weapon 2 keren de politieagenten Murtaugh en Riggs samen terug om misdaden op te lossen. Het gevatte duo krijgt te maken met corrupte Zuid-Afrikaanse diplomaten.

Na het succes van Lethal Weapon, kon een vervolg niet uitblijven. In dit tweede deel zijn Murtaugh en Riggs inmiddels onafscheidelijk. De twee brengen veel tijd met elkaar door en Murtaugh is zich aan het voorbereiden op zijn pensioen.

Lethal Weapon 2

Maar zoals dat gaat met politieagenten die een paar weken voor hun pensioen zitten, deze dagen blijken niet heel soepel te verlopen. Wanneer het gevatte politieduo een auto achtervolgt, lijkt het een dag zoals elke andere te worden. Fout. In de auto blijken Zuid-Afrikaanse diplomaten te zitten die het niet zo nauw nemen met de wet, maar diplomatieke onschendbaarheid genieten.

Ongeleid projectiel

Het wordt pas echt vervelend als de diplomaten de agenten als persoonlijk doelwit beschouwen. Een kolfje naar de hand van Riggs. Het ongeleide projectiel heeft nu een excuus om over de randen van de wet te gaan en volledig zijn eigen gang te gaan.

Buddy comedy

Tussen al het gescheld en geschiet door moeten ze ook nog een irritante kroongetuige (Joe Pesci) zien te beschermen. Het leidt opnieuw tot een geslaagde buddy comedy: een flitsende mix van vlotte, stevige actiescènes en geslaagde grappen.

Opslaan

Over deze film

Titel

Lethal Weapon 2

Premiere

1989

Regisseur

Richard Donner

Acteurs & Actrices

Mel Gibson, Danny Glover, Joe Pesci, Joss Ackland, Derrick O'Connor

Scenario

Jeffrey Boam, Shane Black, Warren Murphy

Componist

Rick Alexander, Bub Asman, Carmen Baker, Neil Burrow, Willie D. Burton

Zender

Veronica

Genre

Film

Land

VS

Resolutie

1080i