Ghosts of Girlfriends Past

2/5

Ghosts of Girlfriends Past: Luisteren naar de geest van je ex

NET 5

NET 5 

17 Januari 2019

 22:20 - 00:20

In de romantische komedie Ghosts of Girlfriends Past krijgt de verstokte womanizer Connor bezoek van de geesten van drie van zijn exen. Klinkt bekend? Klopt: de film is losjes gebaseerd op de kerstklassieker A Christmas Carol van de Britse schrijver Charles Dickens.

Omdat Ghosts of Girlfriends Past alles met liefde en weinig met Kerstmis te maken heeft, speelt de film zich rond een bruiloft af. De drie geesten uit het originele verhaal blijven overeind en ook enkele delen uit het authentieke plot komen terug in de film.

Rokkenjager

Modefotograaf Connor (Matthew McConaughey) heeft in Ghosts of Girlfriends Past een broertje dood aan het huwelijk: hij vindt het iets voor sukkels. Rokkenjager Connor geniet te veel van zijn vrijgezellenbestaan om zich aan een vrouw te binden. Als hij hoort dat zijn jongere broer Paul binnenkort gaat trouwen, probeert Connor hem dat dan ook uit alle macht uit het hoofd te praten. Tevergeefs, maar toch.

Ghosts of Girlfriends Past

Op de avond voor Pauls bruiloft krijgt Connor onverwachts bezoek: de geesten van drie van zijn exen – Ghosts of Girlfriends Past dus – verschijnen aan Connor om hem wijze lessen te leren over de liefde. Strekking van het verhaal dat ze vertellen: Connor kan en mag zijn jeugdliefde Jenny (Jennifer Garner) niet zomaar laten lopen. Het resultaat is een fijne niets-aan-de-hand-film met grappige bijrollen van Michael Douglas (als geest van een oude playboy) en Emma Stone.

Opslaan

Over deze film

Titel

Ghosts of Girlfriends Past

Premiere

2009

Regisseur

Mark Waters

Acteurs & Actrices

Matthew McConaughey, Jennifer Garner, Michael Douglas, Emma Stone, Breckin Meyer

Scenario

Jon Lucas, Scott Moore

Componist

Wade Barnett, Mike Chock, Lawrence L. Commans, Jenna Dalla Riva, Mark DeSimone

Zender

NET 5

Genre

Film

Land

VS

Resolutie

1080i

Kijk nu via on demand

pathe

Pathé Thuis

Kijk nu