Goochelen met Steve Carell in The Incredible Burt Wonderstone

Trukendoos gaat open

Geplaatst op 13 September, 10:15

Goochelaar Burt Wonderstone en zijn assistent Anton Marvelton trekken de trukendoos open om een hippe illusionist een lesje te leren.

Al jarenlang geven goochelaar Burt Wonderstone (Steve Carell) en zijn assistent Anton Marvelton (Steve Buscemi) grote goochelshows in Las Vegas.

The Incredible Burt Wonderstone

De laatste tijd loopt de kaartverkoop van hun optredens terug. En flink ook.

Waarom? Omdat illusionist Steve Gray (Jim Carrey) the next big thing is. Zijn hippe street magic doet het veel beter dan de belegen goocheltrucs van Burt en Anton.

Terwijl de ster van Steve Gray steeds verder rijst, krijgen Burt en Anton van hun manager de zak. Met optredens in supermarkten en bejaardentehuizen probeert Burt toch nog zijn kostje bij elkaar te scharrelen.

In een van die bejaardentehuizen komt Burt een oude held van hem tegen: Rance Holloway (Alan Arkin), de goochelaar die ervoor zorgde dat Burt zelf ook goochelaar wilde worden.

Lukt het Burt met Rances hulp een comeback te maken? Je ziet het in The Incredible Burt Wonderstone.

Steve Carell

De goochelshow van Burt Wonderstone en Anton Marvelton – The Amazing Burt & Anton – is deels gebaseerd op de show van de Duitse illusionisten Siegfried & Roy.
Zij stonden jarenlang in Las Vegas met een show vol glitterpakjes, tijgers en trucs die ze al jarenlang iedere dag deden. 

Dat is niet de enige verwijzing naar bestaande goochelaars en illusionisten in The Incredible Burt Wonderstone: Steve Gray is een parodie op de beroemde illusionist Criss Angel.

Dat is niet helemaal toevallig. Angel trad tijdens de productie van de film op als adviseur.