Het slechtste moment om autopech te krijgen

Geplaatst op 21 Februari, 17:20

In Amerika vindt eenmaal per jaar The Purge plaats. Tijdens die twaalf uur gelden geen wetten en regels. Alles is toegestaan, zelfs moord.

Sinds de Amerikaanse regering in The Purge heeft ingevoerd, kent het land eigenlijk geen misdaad en geweld meer. Iedereen botviert zijn frustraties in die twaalf uur dat wetten en regels niet gelden. Daarna kan het land er weer een jaartje tegen.

The Purge: Anarchy

Het tweede deel in de The Purge-reeks speelt zich af in 2023. The Purge staat op het punt te beginnen.

Liz en Shane zijn met de auto op weg naar huis. Ze hopen binnen te zijn voor het geraas losbarst. Dan komt het slecht uit dat ze net nu autopech krijgen.

Iedereen die de twaalf uur durende explosie van geweld en moord wil ontlopen zit al veilig binnen. De wegenwacht is in geen velden of wegen te bekennen.

Lukt het Liz (Kiele Sanchez) en Shane (Zach Gilford) om op tijd een veilig heenkomen te vinden? Je ziet het in The Purge: Anarchy.

Kaskraker

In 2013 was The Purge een regelrechte kaskraker. Regisseur James DeMonaco en zijn crew draaiden de film voor drie miljoen dollar in elkaar. 

Voor Hollywoodbegrippen is dat een schijntje. Zeker als je bedenkt dat de film bijna het dertigvoudige opbracht.

Met een budget van negen miljoen is opvolger The Purge: Anarchy nog steeds een goedkope productie. En de opbrengst, zo'n 110 miljoen, mag er ook weer wezen.