Seriemoordenaar onder vuur

Geplaatst op 15 Mei, 23:45

Agent 47 moet een aanslag plegen op de Russische president. Dat verloopt niet geheel volgens planning, want de moordenaar verandert zelf in een doelwit. Hij slaat op de vlucht en krijgt gezelschap van de minnares van de president.

The Organization is een schimmige club die kinderen opleidt tot perfecte moordenaars. We zien in Hitman dat wanneer regeringen een smerig klusje uit willen voeren, ze contact opnemen met de Organization.

Streepjescode

Agent 47 is één van de moordenaars in dienst van de organisatie. Net als zijn collega’s is hij kaal en heeft hij een streepjescode op zijn achterhoofd getatoeëerd. Hij krijgt de opdracht om in Hitman een aanslag op de Russische president te plegen.

Hitman

De aanslag verloopt volgens plan en de president lijkt dood. Tot hij springlevend opduikt in een tv-programma. Agent 47 krijgt in Hitman de Russische geheime dienst achter zich aan en moet vrezen voor zijn leven. Hij slaat, samen met de minnares van de president, op de vlucht en dat is hard nodig. Want overal duiken moordenaars op die de twee naar de andere wereld willen helpen. 

Game

De film Hitman is gebaseerd op de gelijknamige computergamereeks. De eerste game kwam in 2001 uit en er volgden de afgelopen jaren drie andere spellen. Inmiddels zijn er al zeven delen gemaakt en voorlopig is er het einde einde van deze spelreeks niet in zicht. Om alvast in de stemming te komen kun je vanavond de filmversie zien.