Is Hugh Grant klaar om kinderen te krijgen in Nine Months

Geplaatst op 12 Juli, 11:40

Kinderpsycholoog Samuel schrikt zich een hoedje als hij hoort dat zijn vriendin zwanger is. Hij mag dan wel met kinderen werken, dat wil niet zeggen dat hij zelf ook kinderen wil.

Een man die dagelijks met kinderen werkt. Daarvan zou je toch verwachten dat hij zelf ook kinderen wil. In Nine Months blijkt het niet altijd zo te werken.

Nine Months

Kinderpsycholoog Samuel Faulkner (Hugh Grant) is dol op kinderen, zolang ze maar niet van hem zijn. Dus komt het hem niet al te best uit als zijn vriendin Rebecca (Julianne Moore) ineens zwanger blijkt te zijn.

Rebecca is juist dolgelukkig. En ze snapt ook niet waarom Samuel zo moeilijk doet. Kinderen zijn toch hartstikke leuk?

Om zich voor te bereiden op zijn vaderschap vraagt Samuel twee vrienden om raad. Burgerman Marty (Tom Arnold), zelf vader van drie bloedjes van kinderen, en de verstokte vrijgezel Sean (Jeff Goldblum).

Het allerleukst aan Nine Months is toch wel het bijrolletje van Robin Williams. Hij speelt een Russische dierenarts die bijbeunt als gynaecoloog.

Hugh Grant

De Britse acteur Hugh Grant speelt in Nine Months zijn eerste hoofdrol in een Hollywoodproductie. Eerder maakte hij al furore in eigen land.

Vlak voor de release van de film werd Grant gearresteerd nadat de politie hem betrapte in de auto met de prostituee. Niet veel later was hij te gast in de talkshow van Jay Leno.

De controverse rond Grant deed Nine Months weinig kwaad: ondanks slechte recensies deed de film het in de bioscopen behoorlijk goed.

Jay Leno mag de acteur ook wel een bloemetje sturen. Dankzij zijn Britse gast trok Leno's show voor het eerst in de geschiedenis meer kijkers dan David Letterman.