John Wick is terug voor een nieuwe wraakexercitie

Geplaatst op 15 Mei, 23:45

Keanu Reeves is terug in dit kneiterharde vervolg op John Wick. Dit keer geen dood hondje als excuus voor de wraakexercitie, maar gewoon een hoop geknal tussen criminelen en coole huurmoordenaar John Wick.   

Eigenlijk wil huurmoordenaar John Wick (Keanu Reeves) in dit vervolg op John Wick met pensioen, maar dat zit er voorlopig niet in. Hij heeft nog een schuld in te lossen bij zijn voormalig opdrachtgever Santino D'Antonio (Riccardo Scamarcio).

John Wick 2

Daarvoor moet de coole actieheld naar Italië. Als blijkt dat iemand een prijs op Wicks hoofd heeft gezet, krijgt hij zijn levensgevaarlijke collega's achter zich aan en dat levert uiteraard weer een hoop actiespektakel op.

John Wick

In 2014 zetten regisseur Chad Stahelski en hoofdrolspeler Keanu Reeves menig bioscoopzaal op z’n kop met de overdonderende actiefilm John Wick. In het eerste deel ging ex-huurmoordenaar John Wick (Reeves) weer aan het werk omdat iemand zijn hond had vermoord. Het leidde tot een anderhalf uur lange slachtpartij. Kom niet aan de hond van John Wick, was de overduidelijke boodschap.

Prooi

Nou, de snoodaards in dit vervolg kunnen helemaal hun borst natmaken. Er is dit keer geen dood hondje als excuus voor al het geweld, Wick is gewoon weer Wick. De jagers worden prooi. En hoe! John Wick 2 is in alles de overtreffende trap van zijn voorganger: de actie is harder, Reeves is nog stoïcijnser en alles is nog strakker in beeld gebracht. Nog mooier nieuws: vanaf 16 mei draait John Wick: Chapter 3 – Parabellum in de bioscopen.