Tip
Johnny English

SBS 9

Komedie

SBS 9 11 Juni 2021 22:35 - 00:20

Rowan Atkinson is de slechtste spion ooit

De Britse komiek Rowan Atkinson is wereldberoemd als de klunzige zonderling Mr. Bean. In Johnny English speelt hij ook een kluns, maar wel een van een heel ander kaliber: een geheim agent.

Johnny English (Rowan Atkinson) is de klunzigste spion van de Britse geheime dienst. Hij heeft niet voor niks een kantoorbaan: achter zijn bureau kan hij niet veel fout doen. Maar ja, als er geen andere geheim agenten zijn, moet Johnny toch echt aan de slag.

Johnny English

De beste agent van de geheime dienst is vermoord en alle andere spionnen zijn op zijn begrafenis. Alleen superkluns Johnny English is op kantoor achtergebleven.

Zo kan het gebeuren dat Johnny niet alleen de knulligste, maar ook de enige geheim agent van MI-7 is: op die begrafenis lopen al zijn competente collega's in een hinderlaag. Omdat zijn chef geen andere agenten meer over heeft, moet hij Johnny wel een kans geven.

Of het hem gaat lukken de diefstal van de kroonjuwelen te voorkomen? Je ziet het in Johnny English.

Rowan Atkinson

Spion Johnny English is in alles de tegenhanger van superspion James Bond. Hij heeft geen flauw idee hoe hij zijn werk moet doen en van vrouwen versieren heeft hij ook al geen kaas gegeten. 

Rowan Atkinson bedacht Johnny English oorspronkelijk als personage voor de reclamespots voor een creditcardmaatschappij. Het idee voor de film kwam pas later.

In 2011 – acht jaar na Johnny English – verscheen het vervolg: Johnny English Reborn. De derde film, Johnny English Strikes Again, ging september 2018 in première.

Over deze film

Titel

Johnny English

Premiere

2003

Regisseur

Peter Howitt

Acteurs & Actrices

Rowan Atkinson, John Malkovich, Natalie Imbruglia, Tasha de Vasconcelos, Tim Pigott-Smith

Scenario

Neal Purvis, Robert Wade, William Davies, Peter Howitt

Componist

Christopher Atkinson, Chris Atkinson, Roberto Cappannelli, Adam Daniel, Graham Daniel

Zender

SBS 9

Genre

Film

Subgenre

Komedie

Land

GB/F/VS

Resolutie

1080i